Fogszabályozás

>
Fogszabályozás

A fogszabályozás nem más, mint a fogak, a fogazat és az állcsontok helyzeti eltéréseinek kezelése.

Ezek az eltérések kialakulhatnak rossz szokások miatt (pl. cumi, ujjszopás), tejfogak rendellenes váltódásából adódan, illetve örökletes alapon. Sokan nem tudják, de a fogszabályozásra nemcsak esztétikai okokból van szükség, hanem a fogak épségének megőrzése, a megfelelő rágás és beszéd, illetve a fogak helyes tisztítása érdekében is.

A fogazat helyreállítására fogszabályozó készülékkel sor kerülhet gyermek, de akár felnőtt korban is. Felnőtt korban fontos, hogy figyelni kell azonban a megfelelő utókezelésekre, hogy ne kezdjenek el visszarendeződni a fogak.

A fogszabályozók készülhetnek

  • fémből
  • kerámiából
  • műanyagból.

Hordást tekintve beszélünk

  • kivehető fogszabályozó készülékekről
  • rögzített fix készülékekről

A fix készülékeken belül kiemelendő

  • az önligirozó , lágy erőkkel működő készülékek
  • a láthatatlan fogszabályozás

A fogszabályozó felhelyezését tekintve beszélünk
megelőző fogszabályozásról, rossz szokásokról való leszoktatásról
és műtéti fogszabályozásról

Fogszabályozás Székesfehérvár

A Várfok Dental székesfehérvári fogászati rendelőjében minden, a fent említett módszer és fogszabályozó készülék elérhető. Fontos azonban, hogy bármilyen fogszabályozó készüléket is hordunk, fő a türelem. Ez egy hosszabb, 1, de akár 2 évig is eltartó folyamat, míg a fogak szép lassan a helyükre rendeződnek. De aztán éveken keresztül élvezhetjük gyönyörű mosolyunkat.

Fogszabályozás

Kétfajta fogszabályozó típust ajánlunk attól függően, milyen jellegű az eltérés. Ez a kivehető és a rögzített fogszabályozó.

Jó, ha kb. 4 éves kortól ellátogat gyermekével fogorvosukhoz, hogy a gyermek megismerje a fogorvosi rendelőt.

Más néven lágy erőkkel ható készülék pont olyan erővel hat a fogra, ami finoman, a foggal együttműködve rendezi helyes pozícióba a teljes fogsort.

Alapja egy rendkívül pontos és hatékony grafikus software, amivel tökéletesen megtervezhető az elvárt állapotot. 

Gyermek korban a legfontosabb a fogszabályozás, amikor még nagyon hatékonyan és gyorsan tudunk változtatni a fogak elrendeződésén. 

Az arc megfelelő elrendezését nemcsak a fogak állása, hanem az állcsontok elhelyezkedése és az azt körülvevő lágyrészek határozzák meg.