FLUORIDÁLÁS

>
PREVENCIÓ
>
FLUORIDÁLÁS

Fluoridálás

A megelőzésben és a fogszuvasodás kontrolljában fontos szerepet játszanak a fluoridok. A fluoridot a fogászat régóta használja a szuvasodás megelőzésére. Emellett megerősíti a fogzománcot, savsemlegesítő és baktériumölő hatással rendelkezik, illetve a porladásra képes fogakra is jótékony hatással bír, erősíti azokat.

Hogyan juthatok fluoridot a szervezetembe?

Ehhez két módon juthatunk hozzá: táplálékkal (pl.:halak), ivóvízzel; valamint a rendszeres szájápolás során fogkrémek, szájvizek használatával. Különböző anyagokat és módszereket használnak életkortól és a probléma milyenségétől függően. 3 éves kor alatt azért nem tartalmaznak a fogkrémek fluoridot, mert ekkor még gyakran lenyelik a gyerekek a fogkrémet, ami hasmenést is okozhat.

Fluoridos lakk kezelés
A fluorid lakkos kezelésünkkel helyileg, közvetlenül a fogfelszínre visszük fel a magas fluoridkoncentrációjú lakkot. Ez egy speciális átlátszó lakk, mely extra nagy mennyiségű fluoridot tartalmaz. A fluoridos kezelés teljesen fájdalommentes – a lakk egy ecset segítségével kerül felvitelre a fog felszínére és mindössze 20 percet vesz igénybe. Mineralizáló hatásának köszönhetően nem csak visszaállítjuk a fogak ásványi anyag tartalmának egyensúlyát, de csökken is azok érzékenysége a különböző fogászati eljárások előtt és után, mint például a fogfehérítés, fogkőleszedés, vagy akár fogszabályozó viselése alatt.

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

Bejelentkezés szükséges!

Kiváló szakorvosok

Szakképzett, empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások.

Ügyfélszolgálat

Minden kollégánk odafigyel Önre, kérdezzen nyugodtan.

Páciens Elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.