Jelentkezzen be hozzánk!

+36 30 700 8469

Fogínygyulladás kezelése

Az ínygyulladás az egyik leggyakoribb fogászati probléma, amivel találkozunk székesfehérvári fogászati rendelőnkben. Jellemző tünetei a kellemetlen lehelet, az íny megduzzadása és vérzése. Szintén problémát sejtet, ha az íny színe halvány rózsaszínről élénkvörös vagy lilás árnyalatúvá válik. Ha nem tulajdonítunk megfelelő jelentőséget a kellemetlen tüneteknek és azok kezeletlenek maradnak, súlyos következményekkel, akár a fogak végleges elvesztésével kell számolnunk.

Mitől alakulhat ki az ínygyulladás?

A fogínygyulladás oka több féle is lehet, kezdve a nem megfelelő szájhigiéniától, a dohányzáson, helytelen táplálkozáson, nehezen tisztítható kusza fogakon át a hormonális változásokig.

Amennyiben a problémával nem fordulunk fogorvoshoz, a baktériumok elszaporodnak és a gyulladás egyre mélyebbre kezd el hatolni. Az ínyen ún. tasakok alakulhatnak ki, és később a folyamat elérheti akár a fogakat tartó csontszövetet is. Ezáltal a fog meggyengül, elkezd mozogni, majd bekövetkezik a fogak kihullása. A kezeletlen gyulladás krónikussá válhat, ami később gócként viselkedhet, ezáltal kihatással lehet az egész szervezetre.

Hogyan lehet kezelni az ínygyulladást?

Kezelni külsőleg és belsőleg egyaránt szükséges. Kezdeti stádiumban kiemelten fontos a fogkő eltávolítása és az ezt követő polírozás. Ez a kombinált eljárás megoldást jelenthet az elszíneződésekre és a fogkő okozta kellemetlen leheletre egyaránt. Komolyabb gyulladás esetén szükséges lehet a mélytisztítás is. Ennek során a fogorvosaink bemetszést ejtenek a fogínyen és eltávolítják az alatta levő gyulladásos szövetet, miközben gyulladáscsökkentő és antibakteriális anyaggal kezelik az érintett területeket. Ez a kezelés fájdalommentes és nagyon szép eredményt tudunk vele elérni.

Elhúzódó probléma esetén már mélyebb fogíny kezelés is szükségessé válhat annak érdekében, hogy megállítsuk a fogínysorvadást és az ezzel járó fogvesztést. Ez történhet antibiotikumkúrávallézeres kezeléssel, irányított szövetregenerációval, ínyműtéttel. Amennyiben a fogvesztés nem elkerülhető, implantátummal pótolhatjuk az elvesztett fogat, amely általában megállítja a sorvadás további terjedését is.

Hogyan előzhető meg az újbóli ínygyulladás kialakulása?

A fogászati rendelőben történő kezelés mellett nagyon fontos az otthoni ápolás, a megelőzés, amely speciális ínyvédő fogkrémekkel és 
szájvizekkel könnyen megoldható. Emellett kiemelten fontos a fogak megfelelő tisztítása napi szinten fogselyemmel, fogköztisztító kefével, esetleg szájzuhannyal. Ne feledje, napi 3 x 5 perc odafigyeléssel megelőzhető számtalan fogászati probléma!

Kezelések

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00-20:00
Szombat: Bejelentkezés alapján

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

vagy

Rólunk mondták

Elégedett pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Kiváló
76 vélemény alapján
Helga Ferwágner
Helga Ferwágner
2023-08-29
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Kedves, magas szakértelemmel bíró személyzet, kellemes, tiszta környezet.Nálam abszolút 5*-os eredményt értek el bő 1 év kitartó munkájával. Azt sajnálom, hogy nem hamarabb szántam rá magam a fogszabályzásra.
József Horváth
József Horváth
2023-07-19
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Nagyon kedvesek, segítőkészek, át lehet beszélni mindent. Én személy szerint rettegéssel mentem fogorvoshoz, mert muszáj volt, segítettek lelazulni, beszélgettek velem kicsit, utánna simán 5 perc alatt vették ki mind a 2 bölcsesség fogamat. Kontrollra kapott időpontomon is minden gördülékenyen ment. Időpontot kicsit nehezebb szerezni, és az árát is megkérik, de mindenki aki fél egy kicsit is a fogorvostól és tárcája megengedi az jöjjön el és adja meg az esélyt nekik. Mostantól csak ide járok.
Gergely Mohos
Gergely Mohos
2023-07-10
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Kedvesek, mosolygósak és a legjobbak a szakmában!!!Ajkáról járok, de megéri az utazás, mert maximálisan elégedett vagyok a munkájukkal! Ezúton is köszönöm Nekik❤️
Klaudia Nagy
Klaudia Nagy
2023-06-09
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Nagyon kedvesek és megbízhatóak, és mellette pedig precíz munka!☺️

Amit nálunk tapasztalni fog

Székesfehérvári fogászati rendelőnk fogmegtartó kezeléseinek, fogpótló beavatkozásainak, szájsebészeti és implantációs, valamint fogszabályozó kezeléseinek árát egyaránt a minőség-ár megfelelő értékaránya jellemzi. Nagy figyelmet fordítunk a felhasznált alapanyagaink minőségére, hogy valóban tartós megoldást nyújtsunk minden egyes páciensünk számára.

Kiváló szakorvosok

Tapasztalt, szakképzett és empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások, barátságos környezetben.

Fájdalommentes kezelés

A korszerű eszközeinknek és a modern technológiának köszönhetően.

Gyors időpontfoglalás

Weboldalunkon könnyen és gyorsan tud hozzánk időpontot foglalni.

Páciens elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.

Időpontfoglalás

Kérjen időpontot telefonon, vagy az űrlapon keresztül.

Minden kollégánk odafigyel Önre, tegye fel kérdését nyugodtan.

Közösségi oldalaink:

Jelentkezzen be hozzánk!

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.