ESZTÉTIKUS FOGTÖMÉSEK

>
FOGMEGTARTÓ KEZELÉSEK
>
ESZTÉTIKUS FOGTÖMÉS

Fogtömések

A modern, biztonságos és esztétikus tömőanyagok gyártói megnyerték a harcot a higanytartalma miatt egészségre káros és több országban már be is tiltott amalgám tömésekkel szemben. A fogtömés Székesfehérvár belvárosában található fogászati rendelőnkben is ezekkel a korszerű anyagokkal történik. A konkrét anyag kiválasztásával kapcsolatban fogorvosaink minden esetben konzultálnak a pácienssel, és együtt hozzuk meg a döntést. Ezek a tömőanyagok színben és keménységben is abszolút megegyeznek a valódi fogakkal. Mivel tartósak és szépek, garantáltan elégedett lesz a végeredménnyel.

Miért válasszak esztétikus fogtömést?

Fényre kötnek, rendkívül stabilak, strapabíróak és nem szabadulnak fel belőlük egészségre káros anyagok. Emellett jobban zárnak és a tömés elkészülte után kisebb az utófájdalom is. Egyszerű használatuknak köszönhetően, a fehérvári fogászati rendelőben is el tudjuk készíteni, nem kell fogtechnikushoz fordulni. Tökéletesen visszaadja a fog hiányzó részét, így az esztétikai fogászat kritériumainak megfelelően kifogástalan formát alakíthatunk ki vele. Alkalmazhatók letört fogak pótlásánál és tömések elkészítésénél is.

Mi az esztétikus fogtöméses kezelés menete?

Fogtömést viszont csak kisebb és közepes szuvasodásnál használhatunk. A tömés elkészítésnél előbb helyi érzéstelenítéssel eltávolítjuk a szuvas fogállományt, majd előkészítjük az üreg falat a töltőanyag behelyezéséhez. Ezt követően behelyezzük az előzetes konzultáció alatt kiválasztott tömőanyagot az előkészített fogba, majd speciális lámpával megszilárdítjuk azt. Ha megszilárdult, elsimítjuk és polírozzuk a tömés felszínét míg a végeredmény tökéletessé nem válik. Korszerű összetételüknek köszönhetően a tömések azonnal használhatók, terhelhetők.

Az esztétikus fogtömések előnyei:

  • 8-12 éves élettartam (helyes és rendszeres szájhigiéniai mellett).
    Pontosan illeszkednek az eredeti foghoz.
  • Segítségével megmenthető a megmaradt fogrész abban az esetben is, ha korona készítése még nem indokolt, de az esztétikus tömés már nem alkalmazható.
  • Biztonságos alternatíva a régi nagy amalgám tömések cseréjére.
  • Megfelelően képes rögzíteni a hidakat is.
  • Az anyag színének kiválasztásánál úgy nevezett fogszínkulcsot használunk. Ez alapján meghatározzuk a fog aktuális színét, és ennek megfelelően több színből keverjük ki a töltőanyagot. Ennek az eljárásnak köszönhetően a tömőanyagot a kezelt foghoz leginkább hasonlító színnel ruházhatják fel, így válik végeredményben láthatatlanná.
Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

Bejelentkezés szükséges!

Kiváló szakorvosok

Szakképzett, empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások.

Ügyfélszolgálat

Minden kollégánk odafigyel Önre, kérdezzen nyugodtan.

Páciens Elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.