RÖGZÍTETT PÓTLÁSOK -
FOGHIDAK, KORONÁK

>
FOGPÓTLÁSOK
>
RÖGZÍTETT FOGPÓTLÁS

Korona és híd

Az eljárás nemcsak költségtakarékos és tartós végeredményt nyújt, hanem szilárd és jól terhelhető, rögzített, azaz fix megoldást is. Tartóssága és ára miatt nagyon kedvelt pácienseink körében népszerű.

Fogpótlás Székesfehérvár szívében, mi zajlik az eljárás alatt?

A koronát fogtechnikus kollégánk készíti el az eredeti fogról vett minta alapján, majd a fog megfelelő mértékű csiszolása után kerül rögzítésre a fog teljes felszínén. Abban az esetben, ha az már töméssel nem állítható helyre. Ilyen lehet a túlzottan nagymértékű kopás, fogszuvasodás miatti károsodás, letört fog, vagy akár egy gyökérkezelt fog törékenysége. A híd, több fog pótlására alkalmas megoldás, mely szó szerint áthidalja az eredeti foghiányt, mivel a fogászati hidat a koronák tartják a hiányzó fog két határán.

Milyen lépései vannak a fogpótló kezelésnek?

Kicsit bővebben az eljárásról, fogpótlás Székesfehérvár belvárosában található fogászati rendelőnkben.

  1. Állapotfelmérés után a kezelési tervet részletesen átbeszéljük a pácienssel.
  2. A fogakat érzéstelenítés után sima felületűre alakítjuk, fúróval csiszoljuk a fog palástját és rágófelszínét, melyre ragasztással kerül a korona.
  3. A lecsiszolt fogak védelmére ideiglenes koronát készítünk.
  4. A koronát vagy hidat a fogtechnikus több fázisban készíti el, a rendelőben pedig többszöri próba után ragasztjuk fel a végső helyére, miután teljesen meggyőződtünk arról, hogy megfelelően illeszkedik és teljes komfort érzetet biztosít.
  5. Először a korona, vagy híd alapot próbáljuk fel, majd a több rétegben felrakott kerámiát, mely ekkor még matt felületű. A többszöri próba alkalmával pontosan kiderül, hogy mi az, amin még célszerű változtatni, mind a formát, az illeszkedést és a színt illetően az esztétikai fogászat kritériumai alapján.

Mikor nem alkalmazható rögzített fogpótlás?

Azokban az esetekben nem alkalmazható a rögzített pótlás, amikor a fog nagy mértékben mozog, vagy gyulladt, esetleg nincs jól gyökérkezelve, vagy ha sok hiányzik a koronai részből.

Mikor nem alkalmazható rögzített fogpótlás?

Mint korábban írtuk, a kezelés érzéstelenítéssel jár, így igyekszünk fájdalommentesen tartós megoldást nyújtani pácienseink számára, minimális fogveszteséggel, ugyanakkor természetes és egyben esztétikus külsőt adva fogazatuknak. Erre törekszünk, mi is itt a székesfehérvári Várfok Dental fogászati rendelőben.

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

Bejelentkezés szükséges!

Kiváló szakorvosok

Szakképzett, empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások.

Ügyfélszolgálat

Minden kollégánk odafigyel Önre, kérdezzen nyugodtan.

Páciens Elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.