Jelentkezzen be hozzánk!

+36 30 700 8469

Betört fogak, gyökerek eltávolítása

A visszamaradt fogak vagy gyökereik fogászati gócként viselkedhetnek, és hosszú távon egészségügyi problémákat idézhetnek elő. Éppen ezért nagyon fontos a szakszerű és gyors eltávolítás. A szájsebészet Székesfehérvár belvárosában, a Várfok Dentálban a betört fogak és foggyökerek eltávolítását fájdalommentesen, helyi érzésteleítésben végzi.

Hogy zajlik a foggyökerek eltávolítása?

Miután a helyi érzéstelenítő pár perc után kifejtette hatását, elválasztjuk a fogat és az azt körülvevő ínyt, majd foggyökér-eltávolítóval kihúzzuk a visszamaradt részeket. Az eltávolítást követően meggyőződünk az arcüreg nyitott vagy zárt állapotáról és egy keményre hajtogatott gézdarabra haraptatjuk a pácienst, hogy a vérzés csökkenjen.

Miután ezzel az eljárással 5-10 percig nyomást gyakoroltunk a területre, eltávolítjuk a gézt, szakorvosunk pedig meggyőződik arról, hogy a seb már nem vérzik.

Tapasztalataink alapján nagyon ritkán ugyan, de esetenként előfordul, hogy a vérzés ezután is folytatódik. Ilyen esetben, a fogmedert varratokkal húzzuk össze vagy vérzéscsillapító szivacsot helyezünk bele. Varratok esetében az eltávolítás 1 héttel a beavatkozás után történik székesfehérvári fogászati központunkban.

Természetesen az ilyen beavatkozások is teljesen fájdalommentesek, később azonban számolni kell egy rövid gyógyulási időszakkal.

Hasznos tanácsok foggyökér eltávolítással járó beavatkozás után:

A beavatkozás után nem javasoljuk az öblögetést és a szívogatást. Fordítson kiemelt figyelmet a megfelelő szájhigiéniára, ugyanis a szájsebészeti beavatkozás általi seb gyorsan felülfertőződhet (gyakori fogmosás, szájvíz). Kerülje a tejtermékeket, a forró ételeket és italokat, valamint a fizikai munkát. Próbáljon 1-2 napig félig ülő helyzetben pihenni és aludni, illetve óránként 20 percig hűtse a műtéti területet. A hűtés nagyon fontos, ugyanis csökkenti a helyi ödéma kialakulásának esélyét.

Tanácsaink betartásával és fogászati szakembereink által esetenként felírt kiegészítő gyógyszeres kezelésekkel a seb gyorsabban és fájdalommentesen fog gyógyulni. Ezután az eltávolított fogat pótolhatjuk igény és az esztétikai fogászat kritériumai szerint.

Kezelések

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00-20:00
Szombat: Bejelentkezés alapján

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

vagy

Rólunk mondták

Elégedett pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Kiváló
76 vélemény alapján
Helga Ferwágner
Helga Ferwágner
2023-08-29
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Kedves, magas szakértelemmel bíró személyzet, kellemes, tiszta környezet.Nálam abszolút 5*-os eredményt értek el bő 1 év kitartó munkájával. Azt sajnálom, hogy nem hamarabb szántam rá magam a fogszabályzásra.
József Horváth
József Horváth
2023-07-19
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Nagyon kedvesek, segítőkészek, át lehet beszélni mindent. Én személy szerint rettegéssel mentem fogorvoshoz, mert muszáj volt, segítettek lelazulni, beszélgettek velem kicsit, utánna simán 5 perc alatt vették ki mind a 2 bölcsesség fogamat. Kontrollra kapott időpontomon is minden gördülékenyen ment. Időpontot kicsit nehezebb szerezni, és az árát is megkérik, de mindenki aki fél egy kicsit is a fogorvostól és tárcája megengedi az jöjjön el és adja meg az esélyt nekik. Mostantól csak ide járok.
Gergely Mohos
Gergely Mohos
2023-07-10
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Kedvesek, mosolygósak és a legjobbak a szakmában!!!Ajkáról járok, de megéri az utazás, mert maximálisan elégedett vagyok a munkájukkal! Ezúton is köszönöm Nekik❤️
Klaudia Nagy
Klaudia Nagy
2023-06-09
A Trustindex hitelesíti, hogy a vélemény eredeti forrása Google.
Nagyon kedvesek és megbízhatóak, és mellette pedig precíz munka!☺️

Amit nálunk tapasztalni fog

Székesfehérvári fogászati rendelőnk fogmegtartó kezeléseinek, fogpótló beavatkozásainak, szájsebészeti és implantációs, valamint fogszabályozó kezeléseinek árát egyaránt a minőség-ár megfelelő értékaránya jellemzi. Nagy figyelmet fordítunk a felhasznált alapanyagaink minőségére, hogy valóban tartós megoldást nyújtsunk minden egyes páciensünk számára.

Kiváló szakorvosok

Tapasztalt, szakképzett és empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások, barátságos környezetben.

Fájdalommentes kezelés

A korszerű eszközeinknek és a modern technológiának köszönhetően.

Gyors időpontfoglalás

Weboldalunkon könnyen és gyorsan tud hozzánk időpontot foglalni.

Páciens elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.

Időpontfoglalás

Kérjen időpontot telefonon, vagy az űrlapon keresztül.

Minden kollégánk odafigyel Önre, tegye fel kérdését nyugodtan.

Közösségi oldalaink:

Jelentkezzen be hozzánk!

Töltse ki az űrlapot, kattintson a bejelentkezés gombra és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.