BETÖRT FOGAK, GYÖKEREK ELTÁVOLÍTÁSA

>
SZÁJSEBÉSZET
>
BETÖRT FOG, GYÖKÉR ELTÁVOLÍTÁS

Betört fogak, gyökerek

A visszamaradt fogak vagy gyökereik fogászati gócként viselkedhetnek, és hosszú távon egészségügyi problémákat idézhetnek elő. Éppen ezért nagyon fontos a szakszerű és gyors eltávolítás. A szájsebészet Székesfehérvár belvárosában, a Várfok Dentálban a betört fogak és foggyökerek eltávolítását fájdalommentesen, helyi érzésteleítésben végzi.

Hogy zajlik a foggyökerek eltávolítása?

Miután a helyi érzéstelenítő pár perc után kifejtette hatását, elválasztjuk a fogat és az azt körülvevő ínyt, majd foggyökér-eltávolítóval kihúzzuk a visszamaradt részeket. Az eltávolítást követően meggyőződünk az arcüreg nyitott vagy zárt állapotáról és egy keményre hajtogatott gézdarabra haraptatjuk a pácienst, hogy a vérzés csökkenjen.

Miután ezzel az eljárással 5-10 percig nyomást gyakoroltunk a területre, eltávolítjuk a gézt, szakorvosunk pedig meggyőződik arról, hogy a seb már nem vérzik.

Tapasztalataink alapján nagyon ritkán ugyan, de esetenként előfordul, hogy a vérzés ezután is folytatódik. Ilyen esetben, a fogmedert varratokkal húzzuk össze vagy vérzéscsillapító szivacsot helyezünk bele. Varratok esetében az eltávolítás 1 héttel a beavatkozás után történik székesfehérvári fogászati központunkban.

Természetesen az ilyen beavatkozások is teljesen fájdalommentesek, később azonban számolni kell egy rövid gyógyulási időszakkal.

Hasznos tanácsok foggyökér eltávolítással járó beavatkozás után:

A beavatkozás után nem javasoljuk az öblögetést és a szívogatást. Fordítson kiemelt figyelmet a megfelelő szájhigiéniára, ugyanis a szájsebészeti beavatkozás általi seb gyorsan felülfertőződhet (gyakori fogmosás, szájvíz). Kerülje a tejtermékeket, a forró ételeket és italokat, valamint a fizikai munkát. Próbáljon 1-2 napig félig ülő helyzetben pihenni és aludni, illetve óránként 20 percig hűtse a műtéti területet. A hűtés nagyon fontos, ugyanis csökkenti a helyi ödéma kialakulásának esélyét.

Tanácsaink betartásával és fogászati szakembereink által esetenként felírt kiegészítő gyógyszeres kezelésekkel a seb gyorsabban és fájdalommentesen fog gyógyulni. Ezután az eltávolított fogat pótolhatjuk igény és az esztétikai fogászat kritériumai szerint.

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

Bejelentkezés szükséges!

Kiváló szakorvosok

Szakképzett, empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások.

Ügyfélszolgálat

Minden kollégánk odafigyel Önre, kérdezzen nyugodtan.

Páciens Elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.