IMPLANTÁCIÓS PÓTLÁSOK

>
FOGPÓTLÁSOK
>
FOGIMPLANTÁTUM

Fogimplantátum

Bizonyára már sokszor hallotta az implantációs fogpótlás kifejezést. az implantációs fogpótlás Székesfehérvár belvárosában, azaz nálunk is elérhető szolgáltatás. Azonban mégis adódhatnak kétségei, hogy valóban ez az eljárás a legmegfelelőbb-e az Ön számára. Engedje meg, hogy pár szóban hasznos információval lássuk el.

Az egyik legjobb implantációs fogászati eljárással várjuk Önt, mely módszer alapja egy beültetett mesterséges foggyökér. Az implantáció beültetését minden esetben képzett és tapasztalt szájsebész kollégánk végzi, itt helyben, a székesfehérvári Várfok Dental fogászati rendelőben.

Milyen esetekben nyújt megoldás az implantációs fogpótlás Székesfehérvár betegeinek is?

 • egy, azaz sorközi foghiány
 • több foghiány
 • teljes fogatlanság

Mindig alkalmazható a fogimpantáció?

A sorközi hiányt egy fogászati implantátum alapra, a beültetett fokgyökérre felhelyezett korona segítségével oldjuk meg, mely biztonságos alapot nyújt. Bármelyik eljárás fontos előfeltétele azonban a páciens megfelelő állcsontállománya. Több fog hiánya esetén számos fogimplantátum segítségével hozunk létre kerámia hídpótlást az egészséges fogak mellé. Teljes fogtalanság esetén a páciens anatómiáját figyelembe véve megfelelő számú implantátumot ültetünk az állcsontba, majd a regeneráció idejének letelte után csatlakoztatjuk a hidat.

Milyen anyagból készül az fog implantátum?

Az implantátum anyaga általában szövetbarát, biológiailag semleges titán, melyet könnyen tolerál az emberi szervezet. Különleges biológiai tulajdonsága, hogy a csont képes összeépülni vele, továbbá semmiféle rosszindulatú elváltozást nem okoz. Ellenben a hagyományos hídpótlásokkal, melyeket akár 6-8 évente célszerű cserélni. Így az implantáció hosszútávú, kényelmes megoldást nyújt Önnek.

Milyen előnyei vannak a fog implantátumnak?

Fontos megemlítenünk az implantátum egyik kimagasló előnyét, mely nem más, mint az állcsont csontmennyiségének megóvása. A fogak kihullása ugyanis elindít egy természetes csontleépülést az állkapocs szerkezetében, mely a csontmennyiség csökkenésével jár. Nem elegendő csontállomány esetén szükség lehet csontpótlásra, hiszen a hosszú évek óta fennálló foghiány következtében sorvadással számolhatunk. A legkülönfélébb csontpótlási technikák állnak rendelkezésünkre itt a székesfehérvári Várfok Dentálban, lehetőséget teremtve a fogászati implantátumok beültetésére és rögzített fogpótlások készítésére.

Emellett az implantáció hosszútávú megoldást jelent, funkcionalitásában és esztétikájában is teljesen megegyezik az eredeti fogakkal.
Az elkészített implantációs fogpótlás gondos ápolást igényel, alapos szájhigiéniát és rendszeres fogorvosi kontrollt. Célunk, hogy Ön teljesen elégedett legyen, visszanyerve a kényelmes rágás örömét, nem utolsó sorban önbizalmát.

Mi a folyamata egy implantátum beültetésének?

 • Az első alkalommal egy személyes konzultáció keretei közt fogorvosunk megnézi a fogak és az állcsont állapotát.
 • A látottak tükrében elkészítünk egy egyénre szabott, részletes kezelési tervet, melyet részletesen átbeszélünk Önnel, a legapróbb részletekre is kitérve, hogy Ön a beavatkozás minden lépését ismerje és értse.
 • Amennyiben elfogadja a személyre szabott kezelési tervezetet, elkezdjük az implantátum beültetésének folyamatát.
 • Első lépésben a fogakat előkészítjük a fogpótlásra, ami egy dentálhigiéniai kezelést foglal magában.
 • Ezt követi a szájsebészeti beavatkozás, amit helyi érzéstelenítéssel végzünk, hogy Ön a lehető legkisebb fájdalmat érezze.
 • Rendelőnk szájsebésze elvégzi a fogbeültetést és teljesen lezárja a műtéti területet, hogy Ön kényelmesen tudjon étkezni és beszélni a gyógyulás ideje alatt.
 • Ezt követi egy 3-5 hónapos gyógyulási folyamat, mely során az implantátum becsontosodik az állcsontba.
 • A gyógyulást követően szájsebészünk feltárja az Implantátumot, ezesetben is természetesen helyi érzéstelenítést alkalmazva.
 • Amennyiben az implantátummal mindent rendben talált, következik a lenyomatvétel, melyet követően a fogtechnikai labor pár napon belül elkészíti a pótlás vázát.
 • Felhelyezzük az implantátum fejet, melyre kerül majd rá a végleges pótlás.
 • Felpróbáljuk a végleges pótlást, megnézzük, hogy megfelelően illeszkedik-e a fogsorba, kényelmes-e a viselése.
 • Amennyiben igen, elkészül a végleges színt adó kerámialeplezés.

Ismét bepróbáljuk a végleges fogművet. Amennyiben esztétikai, kényelmi és funkcionális szempontból is elnyerte az Ön tetszését, az implantáció beültetése és a végleges fogmű behelyezése itt véget ér és Ön boldogan élvezheti új mosolyát.

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

Bejelentkezés szükséges!

Kiváló szakorvosok

Szakképzett, empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások.

Ügyfélszolgálat

Minden kollégánk odafigyel Önre, kérdezzen nyugodtan.

Páciens Elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.