MOZGÓ FOGAK SÍNEZÉSE

>
FOGMEGTARTÓ KEZELÉSEK
>
MOZGÓ FOGAK SÍNEZÉSE

Mozgó fogak

Fogaink több okból kifolyólag is elkezdhetnek elcsúszni, mozogni. Bekövetkezhet sérülés, csonthiány, éjszakai szorítás vagy csikorgatás következtében. A leggyakrabban mégis a kezeletlen fogágybetegségek indítják el a folyamatot.

Székesfehérvári fogászati rendelőnk tapasztalatai alapján, az enyhe tünetekkel járó fogágybetegségek sokszor elkerülik betegeink figyelmét. Kezeletlenül azonban a fogágy tartóereje meggyengül, az íny visszahúzódik és a probléma olyan súlyossá válik, hogy már csak a hirtelen meglazult és érzékeny fogak, vagy a köztük levő egyre növekvő rések hívják fel a páciensek figyelmét a betegségre. Ilyen esetben azonnal szükségessé válik a meglazult fogak megtámasztása. Ez történhet sínezéssel, hidakkal vagy kompozit tömőanyag használatával is.

Hogyan történik a mozgó fog sínezése?

A Várfok Dental fogorvosai a különféle szájhigiéniai módszerek és a speciális sínezési eljárás segítségével olyan hatékony megoldásokat lehet alkalmazni, amivel az enyhén mozgó fog élettartama évekkel nyújtható. Mindez akár preparáció és fúrás nélkül is.

A fogak sínezése történhet hidakkal (hiányzó fog esetén), de akár kompozit tömőanyaggal való összeragasztással is. A sínezés előnye, hogy ezzel a módszerrel elkerülhető a fogak kihúzása, lecsiszolása és a korona használata. Sín viselése esetén kiemelten fontos a megfelelő technikájú mindennapos fogmosás, speciális tisztító eszközök használata (pl. fogköztisztító kefe). Mivel a sín nem éri el az ínyt, így az alatta levő terület tisztítható marad.

Mi történik a szalaggal történő rögzítés során?

Szalaggal való rögzítés esetén először megtisztítjuk a fogfelszínt. Ezt követően fogorvosaink egy üvegszállal erősített szalagot ragasztanak fel a fogak szájüreg felőli felszínére. Mivel a szalag és a fogak színe teljes összhangban van, így gyakorlatilag láthatatlan. Emellett nagyon vékony, nem zavarja a nyelvet, nem akadályozza a beszédet vagy az étkezést, és visszaállítja a rágófunkciót. Továbbá a szalag nem tartalmaz fémet, ezáltal a beavatkozás maximálisan kíméletes, az egészégre nézve is biztonságos és fájdalommentes.

Hogyan őrizhetem meg fogaim épségét?

Mozgó fogak rögzítése esetében, fogászati rendelőnk az állapot súlyosságától függően 3-6 havi ellenőrzéssel egybekötött fogkőeltávolítást javasol ahhoz, hogy akár életük végéig is meg tudják őrizni fogaikat. Kérjük látogassanak el hozzánk egy fájdalommentes és teljeskörű állapotfelmérésre, ahol fogorvosaink mindenben állnak rendelkezésükre.

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

Bejelentkezés szükséges!

Kiváló szakorvosok

Szakképzett, empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások.

Ügyfélszolgálat

Minden kollégánk odafigyel Önre, kérdezzen nyugodtan.

Páciens Elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.