Kivehető és rögzített
fogszabályozás Székesfehérvár

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

A fogorvos Székesfehérvár belvárosában található rendelőnkben is kétfajta fogszabályozó típust ajánl attól függően, milyen jellegű az eltérés. Ez a kivehető és a rögzített fogszabályozó.

A kivehető fogszabályozó készülékeket leggyakrabban nem felnőtt-, hanem gyermekkorban használjuk, de kisebb korrekciókra felnőtt korban is alkalmasak lehetnek. Amikor a fogszabályozás ezzel a készülékkel történik, azt általában éjszakai használatra javasoljuk, de érdemes még azon túl néhány órát nappal is – összességében napi 10-12 órát – hordani.

 Fogszabályozás Székesfehérvár
A Várfok Dentálnál elérhető kivehető készülékek fajtái:
  • Aktív lemezek
  • Funkcionális bimaxilláris készülékek
  • Myofunkcionális trainerek

Aktív lemezek

Ez a hagyományos kivehető készülék, mely kemény műanyagból és fémből készül. Kisebb fogtorlódások, fogívszűkületek és egyes fogak helyzeti rendellenességeinek kezelésére szolgál.

Funkcionális bimaxillárisok

Ezek olyan kivehető készülékek, melyek ugyancsak műanyagból és fémből készülnek, azonban mindkét állcsontra hatnak. Általában ezeket használjuk azoknál az eseteknél, ahol fontos az állcsontok növekedésének megfelelő befolyásolása.

Myofunkcionális trainerek

Ez is egy bimaxilláris, azaz mindkét állcsontra ható készülék, ami már szilikonból készül, és az alsó és felső fogívek számára előre kiképzett hely van benne. Azért trainer a neve, mert a szájizmok trenírozásával hatnak az állcsontok növekedésére. Ez azért fontos, mert a fogak elhelyezkedését a szájban az ajkak és a nyelv határozzák meg. Az izomműködési (myofunkcionális) zavar hibás fogsorérintkezést eredményez, ami sokszor beszédzavarral is társul.

Rögzített fogszabályozás Székesfehérvár

Ha komolyabb beavatkozásra van szükség a fogsor helyreállításához, gyakran a kivehető fogszabályozó készülékek már nem nyújtanak megoldást, így ebben az esetben fix rögzítésű fogszabályozó készülékek közül lehet választani.

A fogszabályozás Székesfehérvár belvárosában található rendelőnkben a fix készülékek mindegyikét alkalmazza:
  • fém bracketek hagyományos megoldással, választható színű gumiligatúrákkal
  • fém bracketek önligírozó megoldással
  • esztétikus kerámia bracketek, hagyományos és önligírozó megoldással, fém ívvel
  • esztétikus kerámia bracketek, hagyományos és önligírozó megoldással, esztétikus ívvel

A hagyományos fix készülékek nagyobb nyomást gyakorolnak a fogra, kissé kellemetlenebb a viseletük, mint az önligírozó készülékeknek és gyakoribb kezelést is igényel, mint az önligírozó. Előnye azonban, hogy a fix fogszabályozó készülékek ár skáláján ez van a legkedvezőbb árfekvésben. Bővebben a Várfok Dentál fogszabályozó kezeléseiről és az alkalmazható készülékekről itt olvashat.

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.