Megelőző fogszabályozás
Székesfehérvár

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

A megelőző fogszabályozás Székesfehérvár legjobb fogszabályozó szakorvosa, Dr. Csulak Fruzsina véleménye szerint gyermek korban a legfontosabb, amikor még nagyon hatékonyan és gyorsan tudunk változtatni a fogak elrendeződésén. Leggyakrabban 7-10 éves korban kezdünk el a gyermekek fogainak állásával foglalkozni.

HappySmile Láthatatlan Fogszabályozás Székesfehérvár
Ekkor még lehetnek tejfogak, de a maradandó fogak egy része már kibújt, így a kettőre együttesen hatva segítjük az állkapocscsontot, hogy a lehető legmegfelelőbb állást érje el és a fogak is megfelelően bújjanak ki.

Azért fontos a megelőző fogszabályozással foglalkozni, mert a cumiból, újszopásból eredő elváltozások (esetleg leszoktatás) nem csak esztétikumában, hanem funkcionalitásában is rontják a fogakat. Jelentkezhet ez később nem megfelelő harapás kialakulásában, ami később az állcsontok rendellenes fejlődéséhez vezet, fogszuvasodáshoz, ínybetegségekhez.

Hány éves korban érdemes a gyermeket először elhozni fogszabályozó vizsgálatra?

Fontos, hogy már 4 éves kortól folyamatosan látogasoon el gyermekével fogorvosukhoz, hogy egyrészt a gyermek megismerje a fogorvosi rendelőt, “lifetezzen” kicsit a székben ülve, barátkozzon meg a környzettel és a kezelő orvossal egyaránt. Így elkerülhető egy nagyobb sok, ami az első kezelés alkalmával érheti őt. Amennyiben úgy látja, hogy szüksége van gyermekének fogszabályozó készülékre (ezt mindenbizonnyal a kezelő orvos is javasolja majd), úgy 7 éves korban érdemes ellátogatni fogszabályozó szakorvoshoz. Ebben a korban, már előbújtak az első nagyőrlők, amelyek kialakítják a harapást hátul. Ilyenkor már nagyrészt az első négy frontfog is előtörőben van, így a fogszabályozó szakorvos már fel tudja mérni, mind a hátsó, mind az elülső harapási formát. A gyermekkorban, időben elkezdett kezelésekkel sokkal jobb feltételeket teremthetünk esztétika és rágás szempontjából egyaránt.

Miért érdemes már gyermekkorban igénybe venni fogszabályozó kezelést?

Ennek több oka van.
A legfontosabb, hogy gyermekkorban sokkal hamarabb és sokkal hatékonyabban tudjuk elérni a kívánt eredményt. Ezáltal a gyermekkori fogszabályozó kezelések jelentősen kevesebbe kerülnek, mint ugyanezen hibák felnőtt korban történő helyrehozása. Gyakran előfordul, hogy felnőtt korban már csak foghúzással lehet segíteni, pedig az időben elkezdett fogszabályozással ez elkerülhető lett volna.

Előfordul az is, hogy a felnőtt kori fogszabályozó kezelés során esztétikumban sikerül helyrerendezni a fogakat, de a harapást már nem lehet tökéletesíteni. És ez semmiféleképpen sem ideális az állcsont számára. Megesik, hogy akár állcsontműtétre is szükség van, a felső fogív szűkület megfelelő kezelésének hiányában (ez az, amikor a maradó fogak már nem férnek el jól a szájban) , vagy az állcsontok egymáshoz való viszonyának eltérése miatt. Mély harapás miatt (amikor az alsó állkapocs több mint 2 cm-rel bentebb van, mint a felső)

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.