Műtéti fogszabályozás
Székesfehérvár

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Az arc megfelelő elrendezését nemcsak a fogak állása, hanem az állcsontok elhelyezkedése és az azt körülvevő lágyrészek határozzák meg.

Műtéti Műtéti fogszabályozás Székesfehérvár

Mikor van szükség rögzitett fogszabályozás alkalmazása helyett műtétre?

Abban az esetben, ha a rendellenes fogsorzáródást nem lehet csupán a fogak mozgatásával megoldani, hanem előtte egy sebészeti korrekció szükséges.

Az állcsonteltérések szinte kivétel nélkül együtt járnak az állkapocsízület kóros funkciójával, beszéd problémával, rágási, és nyelési nehézségeket okozva. Ez a rendellenesség érintheti az alsó és felső állcsontot, vele együtt a fogazat egészét. Beavatkozás nélkül ez rövid időn belül a fogak elvesztéséhez és fogágybetegségekhez vezet. Ha a kísérő tünetek súlyosbodnak, a kezelőorvos számára is problémát jelent, mert sok esetben lehetetlen megfelelő pótlást készíteni.

Hogyan történik a műtéttel járó fogszabályozás?

A beavatkozás során együttműködik a fogszabályozó szakorvosunk és a szájsebész specialistánk, hiszen kettejük közös munkája adja majd a végeredményt. Így a Műtéti fogszabályozás Székesfehérvár legjobb szakembereinek kezében van.

A kezelés lépései:
  1. műtét előtti rögzített fogszabályozás. Ezalatt alakítjuk ki a kívánt fogívformát mindkét állcsonton:  megszüntetjük a réseket, a nem megfelelően álló metszőfogakat visszabillentjük.
  2. állcsont műtét. Ez egy kórházi műtét, altatással és 4-7 nap kórházban töltött idővel jár. A műtétet a sebész szájon keresztül végzi, így végleges seb, vagy heg nem marad azt követően. A műtét során az előre meghatározott helyre igazítjuk az állcsontokat és ott titán lemezekkel és csavarokkal rögzítjük
  3. műtét utáni fogszabályozás. Ez már csak egy finomhangolás, amikor a megfelelő helyre igazított állcsontokkal megnézzük, hogy mit érdemes még változtatni az alsó, a felső, vagy akár mindkét fogsoron.

A teljes fogszabályozás esettől függően megközelítőleg 2 évig tart.
Fontos megjegyezni, hogy sokan nem is tudják, hogy egy ilyen eljárással teljes mértékben meg tudják szépíteni mosolyukat és az egész arcukat, így nemcsak esztétikailag, hanem funkcionalitásában is egy jobb mosolyt és fogsort kapnak, mely hosszútávon megőrizhető, megfelelő szájápolással.

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.