Gyermek és felnőtt
fogszabályozás Székesfehérvár

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Hány éves korban érdemes egy gyermeket először elhozni fogszabályozó vizsgálatra?

Gyermek és felnőtt fogszabályozás Székesfehérvár

Fontos, hogy körülbelül 4 éves kortól folyamatosan látogasoon el gyermekével fogorvosukhoz, hogy egyrészt a gyermek megismerje a fogorvosi rendelőt, “liftezzen” kicsit a székben ülve, barátkozzon meg a környzettel és a kezelő orvossal egyaránt. Így elkerülhető egy nagyobb sokk, ami az első kezelés alkalmával érheti őt.

Amennyiben úgy látja, hogy szüksége van gyermekének egy fogszabályozó készülékre (ezt mindenbizonnyal a fogorvos Székesfehérvár legjobb fogorvosi rendelőjében, a Várfok Dental-ban is javasolja majd), úgy 7 éves korban érdemes ellátogatni fogszabályozó szakorvoshoz. Ebben a korban, már előbújtak az első nagyőrlők, amelyek kialakítják a harapást hátul. Ilyenkor már nagyrészt az első négy frontfog is előtörőben van, így a fogszabályozó szakorvos már fel tudja mérni, mind a hátsó, mind az elülső harapási formát. A gyermekkorban, időben elkezdett kezelésekkel sokkal jobb feltételeket teremthetünk esztétika és rágás szempontjából egyaránt.

Miért érdemes már gyermekkorban igénybe venni fogszabályozó kezelést?
Ennek több oka van.
  • A legfontosabb, hogy gyermekkorban sokkal hamarabb és sokkal hatékonyabban tudjuk elérni a kívánt eredményt. Ezáltal a gyermekkori fogszabályozó kezelések jelentősen kevesebbe kerülnek, mint ugyanezen hibák felnőtt korban történő helyrehozása.
  • Gyakran előfordul, hogy felnőtt korban már csak foghúzással lehet segíteni, pedig az időben elkezdett fogszabályozással ez elkerülhető lett volna.
  • Előfordul az is, hogy a felnőtt kori fogszabályozó kezelés során esztétikumban sikerül helyrerendezni a fogakat, de a harapást már nem lehet tökéletesíteni. És ez semmiféleképpen sem ideális az állcsont számára.
  • Megesik, hogy akár állcsontműtétre is szükség van, a felső fogív szűkület megfelelő kezelésének hiányában (ez az, amikor a maradó fogak már nem férnek el jól a szájban) , vagy az állcsontok egymáshoz való viszonyának eltérése miatt.
  • Mély harapás miatt (amikor az alsó állkapocs több mint 2 cm-rel bentebb van, mint a felső)

Felnőtt korban már csak fix készülékek hordhatók?

Gyermek és felnőtt fogszabályozás Székesfehérvár
Nem. Amennyiben kisebb mértékű esztétikai változtatásra van szükség, azt akák kiveheő fogszabályozó készülékekkel is meg tudjuk oldani. Viszont ha kifejezetten rendezetlen a fogsor, esetleg az állkapcsok helyzetével és a harapással is gond van, abban az esetben csak a fix fogszabályozó készülék nyújt hatékony megoldást.

Mennyi ideig tart a fogszbályozó kezelés felnőtteknél?  
Ez változó. Függ attól, hogy
  • milyen készüléket választunk
  • milyen a fogak állása
  • hogyan reagálnak a fogak a fix fogszabályozó készülékek által kifejtett hatásra.

Általánosságban elmondható, hogy másfél évet szánni kell arra, hogy a fogak végérvényesen visszarendeződjenek. De ez lehet akár 2-2,5 év is.

A fogszabályozás lényegéről itt olvashat bővebben.

A fogszabályozás Székesfehérvár körzetében a Várfok Dental-ban a legolcsóbb és Dr. Csulak Fruzsina az egyik legelismertebb és legnagyobb szaktudással rendelkező fogszabályozó szakorvos hazánkban.

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.