INVISALIGN -
LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS

>
FOGSZABÁLYOZÁS
>INVISALIGN

A FOGSZABÁLYOZÁSRÓL

Mikor lehet szükség fogszabályozó készülékre?

Általában szabálytalan, “hibás” fogazat esetén javasolt a fogszabályozás. Nemcsak esztétikailag fontos a fogazat “helyreállítása”, hanem egészségügyi okok miatt is. A rosszul álló fogakat nehéz tisztítani, ami fogszuvasodáshoz és a ínygyulladáshoz vezethet. Gyakran harapási rendellenesség is fennáll, ami emésztési zavarokat eredményezhet.

A fogsort “helyrehozni” már felnőttkorban sem akadály, nemcsak gyermekkorban van rá mód, hogy a mosolyt szebbé varázsoljuk.

Napjainkban már a fapados megoldásoktól sem kell tartani, mert vannak olyan készülékek, amelyek viseléskor alig látszanak, és nem tartalmaznak fém keretet vagy drótot. 

INVISALIGN - LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS​

Az Invisalign egy prémium megoldás a fogszabályozási technikákon belül, ami a készülék felhelyezését követően szinte láthatatlan. A titka egyszerű: a készülék nem más, mint egy átlátszó sín a hagyományos (felragasztható) bracketek helyett. Ez az átlátszó sín a fogazatot védi.

Mint a legtöbb fogszabályozó készüléket, az invisalign-t is egész nap hordani kell. Kényelmes és tökéletesen simul a fogazatra. A készülék hasonlóan működik egy hagyományoshoz képest, annyiban tér el, hogy optimálisan rögzíti a korrekciót, viszont csak bizonyos fogak számára engedélyez mozgásokat egy adott szakaszon.

Mik az előnyei a láthatatlan fogszabályozásnak?

  • Hatékony: A fogazat igazodása már a kezelés elején megkezdődik, tehát akár már 3 hónap múlva is élvezheti az eredményeket (esettől függően).
  • Láthatatlan: Az áttetsző sínnek köszönhetően viseléskor alig látszik.
  • Fémmentes: Nem tartalmaz fémet, nincs szükség drótozásra.
  • Személyre szabott: először 3d lenyomatot készítünk, majd egy virtuális, egyedi kezelési tervet, amelyen keresztül bemutatjuk, hogyan fog várhatóan kinézni a fogazata a kezelés végére.
  • Kivehető: A készülék étkezéskor és a szájhigiénia betartása alatt (fogmosáskor, fogselyem használatakor) kivehető, minden más alkalommal viselni kell.

Dr. Csulak Fruzsina fogszabályozó szakorvosunk több éves tapasztalattal bír a fix rendszerű fogszabályozó készülékek mellett a láthatatlan sínes kezelésekben is. Rendelőnk páciensei igénybe vehetik a Várfok Dental ultramodern intraorális scanner készülékét, mellyel kényelmesen, pillanatok alatt tudunk 3d lenyomatot venni a fogazatról.

Mennyibe kerül a láthatatlan fogszabályozás?

Minden eset egyéni, ezért ahogy a pontos kezelés időtartamát sem lehet látatlanban megmondani, így az ár is változhat egyénre szabottan. Jöjjön el egy konzultációra, ahol alaposan felmérjük az állapotát és elkészítjük a kezelési tervet.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Az Invisalign fogszabályozók a fogakat érintő szabályozott mozgatások megfelelő alkalmazásával mozgatják a fogakat. A hagyományos fogszabályozókkal ellentétben az Invisalign nem csupán a fogszabályozónkénti mozgatást szabályozza, hanem a mozgatás időzítését is. Tehát mindegyik szakaszban csak bizonyos fogak számára engedélyezett a mozgás, az Invisalign kezelési terv adott szakaszra vonatkozó előírásai szerint. Ez hatékony erőkifejtési rendszert eredményez, amely sikeresen mozgatja a fogakat a kívánt előírt helyzetbe. 

A szinte láthatatlan fogszabályozók erős, orvosi alkalmazásra használható, kifejezetten az Invisalign rendszerhez kifejlesztett, egyedi, termoplasztikus anyagból készülnek. A fogszabályozók személyre szabottan készülnek az Ön számára, és pontosan illeszkednek a fogaira. 

A kezelés teljes időtartama a kezelés összetettségétől függ, és rendszerint a hagyományos fogszabályozókkal végzett kezelés időtartamához hasonló. Rendszerint a kezelés 9 és 18 hónap közötti időtartamot vesz igénybe. A konzultáció során bővebb információval tudunk szolgálni. 

Nem. A hagyományos drótok és keretek használatával ellentétben általában bármit ehet és ihat, mivel ennél a kezelésnél az étkezés és ivás idejére eltávolítja a fogszabályozót. Így nincs szükség arra, hogy lemondjon kedvenc ételei és rágcsálnivalói fogyasztásáról. A megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében tehát fontos, hogy minden egyes étkezés után fogat mosson és fogselymet használjon a fogszabályozók visszahelyezése előtt. 

A fogszabályozók tisztításának legjobb módja, ha fogkefével megtisztítja, majd leöblíti langyos vízzel, ezt követően pedig használja az Invisalign tisztítókristályokat vagy a speciális tisztítótablettákat. A megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében fontos, hogy minden egyes étkezés után fogat mosson a fogszabályozók visszahelyezése előtt. 

Nem javasolt a dohányzás a fogszabályozók viselése során, mivel lehetséges, hogy a fogszabályozók elszíneződnek, illetve foltosak lesznek. 

Nem javasolt a rágógumizás a fogszabályozók viselése során, mivel a rágógumi beleragadhat a fogszabályozókba. Javasoljuk, hogy minden kisebb és nagyobb étkezés előtt távolítsa el a fogszabályozókat. 

Hívjon minket időpontért! +36 30 700 8469

Bejelentkezés szükséges!

Kiváló szakorvosok

Szakképzett, empatikus orvosok segítenek.

Modern környezet

Modern technológia, profi megoldások.

Ügyfélszolgálat

Minden kollégánk odafigyel Önre, kérdezzen nyugodtan.

Páciens Elégedettség

Pácienseink 98%-a elégedett a fogászati ellátással.