Rögzített fogpótlás Székesfehérvár

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Korona és Híd


Az eljárás nemcsak költségtakarékos és tartós végeredményt nyújt, hanem szilárd és jól terhelhető, rögzített, azaz fix megoldást is. Tartóssága és ára miatt nagyon kedvelt pácienseink körében népszerű.
Fogpótlás Székesfehérvár

Fogpótlás Székesfehérvár szívében, mi zajlik az eljárás alatt?

A koronát fogtechnikus kollégánk készíti el az eredeti fogról vett minta alapján, majd a fog megfelelő mértékű csiszolása után kerül rögzítésre a fog teljes felszínén. Abban az esetben, ha az már töméssel nem állítható helyre. Ilyen lehet a túlzottan nagymértékű kopás, fogszuvasodás miatti károsodás, letört fog, vagy akár egy gyökérkezelt fog törékenysége. A híd, több fog pótlására alkalmas megoldás, mely szó szerint áthidalja az eredeti foghiányt, mivel a fogászati hidat a koronák tartják a hiányzó fog két határán.

Milyen lépései vannak a fogpótló kezelésnek?

Kicsit bővebben az eljárásról, fogpótlás Székesfehérvár belvárosában található fogászati rendelőnkben.
  1. Állapotfelmérés után a kezelési tervet részletesen átbeszéljük a pácienssel.
  2. A fogakat érzéstelenítés után sima felületűre alakítjuk, fúróval csiszoljuk a fog palástját és rágófelszínét, melyre ragasztással kerül a korona.
  3. A lecsiszolt fogak védelmére ideiglenes koronát készítünk.
  4. A koronát vagy hidat a fogtechnikus több fázisban készíti el, a rendelőben pedig többszöri próba után ragasztjuk fel a végső helyére, miután teljesen meggyőződtünk arról, hogy megfelelően illeszkedik és teljes komfort érzetet biztosít.
  5. Először a korona, vagy híd alapot próbáljuk fel, majd a több rétegben felrakott kerámiát, mely ekkor még matt felületű. A többszöri próba alkalmával pontosan kiderül, hogy mi az, amin még célszerű változtatni, mind a formát, az illeszkedést és a színt illetően az esztétikai fogászat kritériumai alapján.

Mikor nem alkalmazható rögzített fogpótlás?

Azokban az esetekben nem alkalmazható a rögzített pótlás, amikor a fog nagy mértékben mozog, vagy gyulladt, esetleg nincs jól gyökérkezelve, vagy ha sok hiányzik a koronai részből.

Mennyire fájdalmas a fogpótló kezelés?

Mint korábban írtuk, a kezelés érzéstelenítéssel jár, így igyekszünk fájdalommentesen tartós megoldást nyújtani pácienseink számára, minimális fogveszteséggel, ugyanakkor természetes és egyben esztétikus külsőt adva fogazatuknak. Erre törekszünk, mi is itt a székesfehérvári Várfok Dental fogászati rendelőben.

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.