Fluoridálás

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

A megelőzésben és a fogszuvasodás kontrolljában fontos szerepet játszanak a fluoridok. A fluoridot a fogászat régóta használja a szuvasodás megelőzésére. Emellett megerősíti a fogzománcot, savsemlegesítő és baktériumölő hatással rendelkezik, illetve a porladásra képes fogakra is jótékony hatással bír, erősíti azokat.

Fluoridálás, dental higiénikus

Hogyan juthatok fluoridot a szervezetembe?

Ehhez két módon juthatunk hozzá: táplálékkal (pl.:halak), ivóvízzel; valamint a rendszeres szájápolás során fogkrémek, szájvizek használatával. Különböző anyagokat és módszereket használnak életkortól és a probléma milyenségétől függően. 3 éves kor alatt azért nem tartalmaznak a fogkrémek fluoridot, mert ekkor még gyakran lenyelik a gyerekek a fogkrémet, ami hasmenést is okozhat.

Fluorid iontoforézis kezelés

Fluorid iontoforézis kezelést egy speciális készülékkel végezzük, mely során a készülék akkumulátora olyan áramot gerjeszt, mely segít a fuorid ionoknak bejutni a zománcba. Fluoridos iontoforézis -ajánlott- fogszuvasodás megelőzésére 6 éves kor felett, felnőtteknél fogínysorvadás következtében szabaddá vált fognyaki felszínek érzékenységének megszüntetésére, valamint erősen érzékeny rágófelületek, szabaddá vált dentin kezelésére.

Fluoridos lakk kezelés

A fluorid lakkos kezelésünkkel helyileg, közvetlenül a fogfelszínre visszük fel a magas fluoridkoncentrációjú lakkot. Ez egy speciális átlátszó lakk, mely extra nagy mennyiségű fluoridot tartalmaz. A fluoridos kezelés teljesen fájdalommentes – a lakk egy ecset segítségével kerül felvitelre a fog felszínére és mindössze 20 percet vesz igénybe. Mineralizáló hatásának köszönhetően nem csak visszaállítjuk a fogak ásványi anyag tartalmának egyensúlyát, de csökken is azok érzékenysége a különböző fogászati eljárások előtt és után, mint például a fogfehérítés, fogkőleszedés, vagy akár fogszabályozó viselése alatt.

Fluoridos lakk kezelés

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.