Bölcsességfog eltávolítás Székesfehérvár

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Székesfehérvári fogászatunk tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a bölcsességfogat / bölcsességfogakat gyakran az egészséges fogazatú páciensek esetében is érdemes eltávolítani a későbbi panaszok elkerülése érdekében, figyelve azok növekedését. Problémát okozhat ugyanis, ha nem megfelelő irányban, részlegesen nőnek ki, vagy ha egyszerre bújnak elő az ínyből. Az is gyakran előfordul, hogy bár a fogak teljesen egészségesek, az állcsontban nincs számukra elegendő hely, ezáltal torlódást, feszítést, szuvasodást de akár gyulladást, sőt a csont felszívódását is előidézhetik. Eltávolításukkal tehát megóvhatjuk a környező szöveteket és fogakat is.

Bölcsességfog eltávolítás Székesfehérvár

Mikor szükséges a bölcsességfog kihúzása?

A bölcsességfog eltávolítás Székesfehérvár szívében található rendelőnkben úgy kezdődik, hogy egy állapotfelmérést végez a fogszakorvos. Ez a fogászatunkban elkészített panoráma röntgenkép elemzéséből, illetve fogorvosi szájüreg vizsgálatból áll. A röntgen segítségével megállapítható a bölcsességfog pontos elhelyezkedése és a környezethez való viszonyulása. Ezután a fogorvos vagy szájsebész megvizsgálja, hogy milyen jellegű panaszokat okoz a bölcsességfog (szuvasodás, torlódás, esetleg fájdalom stb.), milyen távolságra helyezkedik el az arcidegtől és a csonttól, illetve mennyi csontállományt kell esetleg a műtét alatt eltávolítani. Amennyiben az állapotfelmérés alatt észleljük, hogy az eltávolítandó bölcsességfog (vagy annak környezete) gyulladt, a fogorvos előbb antibiotikumot írhat elő. Erre a későbbi beavatkozás fájdalommentességének biztosítása érdekében van szükség, mivel a gyulladt fog környezete nehezen érzésteleníthető.

Hogyan történik a bölcsességfog hűzás?

Mivel a székesfehérvári fogászat szakorvosai minden esetben ügyelnek a megfelelő előkészítésre, a bölcsességfog kihúzás teljesen fájdalommentesen, helyi érzéstelenítés mellett történik. Amennyiben a fog egyszerűen eltávolítható, fogorvos kollégánk egy bölcsességfog fogót használva eltávolítja azt.

Amennyiben összetettebb esetről van szó (nehezen hozzáférhető, vagy benőtt fog), a Várfok Dental fogászati központ szájsebész szakorvosa fog gondoskodni Önről. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a helyi érzéstelenítő hatása miatt előfordulhat, hogy a beteg gyengének érzi majd magát. Ezért minden esetben azt javasoljuk, hogy a műtétre kísérővel érkezzen. Nálunk a legjobb kezekben lesz, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.