Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Valóban fehérítenek a fogfehérítős fogkrémek? - Avagy a fehér ötven árnyalat

Valóban fehérítenek a fogfehérítős fogkrémek? - Avagy a fehér ötven árnyalat Az interneten böngészve tömegével jelennek meg képek széles mosolyú sztárok és hangzatos ajánlatok, hibátlan porcelánszínű fogakat ígérő fogfehérítő hirdetések… de vajon mi az igazság? Tényleg fehérítenek a fogkrémek? Tényleg olyan egyszerű és kockázatmentes a fogfehérítés?

Tagadhatatlan, hogy a fehér fogak az esztétikus megjelenés részei, növeli az önbizalmunkat és magabiztos mosolyt kölcsönöz számunkra. Legtöbb páciensünk, aki már nálunk a Várfok Dentálban átesett fogszabályozáson vagy egyéb kezelésen dönt úgy, hogy szeretné, ha foga is tökéletes fehér legyen.

 

Elég-e a fogfehérítős fogkrém?

 

Pácienseinknek egy-egy kezelést követően szintentartásképpen ajánljuk a fogfehérítős fogkrémeket, de alapvetően ezek a “csodaszerek” önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy fogaink fehérek legyenek, de képesek lelassítani a fogak visszaszíneződését, ami legkésőbb 3 évvel a fogfehérítés után elkezdődhet (természetesen ez az időtartam nagyban függ életmódunktól is).

 

Mi is pontosan a fehér fog?

 

Az orvosi színskála különböző színárnyalatokat határoz meg, amit A0-tól (hófehér) kezdve jelölnek. Egy fogfehérítés során a legtöbben, az A1-es árnyalatot célozzák be, hiszen az ennél világosabb már szinte természetellenesnek hathat. Arról nem is beszélve, hogy az A0-s szín kialakításánál a fogak túl érzékennyé válhatnak a kezeléseknek köszönhetően.

 

Az első lépés: konzultáció

 

Fontos elsősorban megvizsgálnunk, hogy páciensünk miért szeretné a fogfehérítést és a fogak elszíneződése pontosan minek is köszönhető. Vannak egyrészt külső tényezők, amik viszonylag egyértelműek: ilyen a dohányzás, különböző ételek, italok. Ezen kívül maga az életkor is egy fontos tényező, hiszen az életkor előrehaladtával is sárgulnak a fogak. Ez egy normális folyamat, a fog, a dentin képzés miatt, a kor előrehaladtával egyre sárgább lesz.

 

Érdemes tudni, hogy a fogfehérítés nem egy egylépcsős folyamat, azt egy előzetes tisztítás, tehát fogkőeltávolítás előzi meg, mely alatt teljesen felpolírozzuk a fogakat lepedékmentesre. Megeshet, hogy a fogak színét egy esetleges gyökértömés vagy elhaltság is okozhatja. Ha emiatt színeződik el egy fog, akkor  röntgenfelvételt is készítünk. Utána várunk 1-2 hetet és utána kezdődhet a fogfehérítés.

 

Fogfehérítés otthon- szigorúan orvosi felügyelet mellett

 

A fogfehérítés történhet rendelőnkben is Székesfehérváron egy hagyományos kezeléssel, ami 70- 90 percet vesz igénybe. Azonban az újszerű tecnikáknak köszönhetően a fogfehérítés otthon is történhet, de ebben az esetben is fontos, hogy alkalomszerűen konzultáljon velünk a páciens. Az otthoni fogfehérítés mechanizmusa egyszerűen leírható: hasonlóképpen a rendelőben történt kezeléshez, egy előre megvásárolt oxidálószer és egy speciális led fény segítségével megindul egy kémiai folyamat, aminek hatására kivilágosodik a fog. Ez az eljárás otthon is biztonságosan alkalmazható, de elkerülve a túlfehérítés veszélyét, mely során a fogak fokozottan érzékennyé válhatnak, fontos, hogy végig fogorvosi kontroll alatt legyen a procedúra.

 

Kinek nem ajánlott a fogfehérítés?

 

Bár számos reklám és akciós fogfehérítés lehet csábító, fontos szem előtt tartanunk, hogy nem javasolt a fogfehérítés, ha valaki terhes vagy szoptat, illetve 18 éves kor alatt van. Ugyanakkor ha eleve már egy hiperszenzitivitásról, tehát nagyon érzékeny fogakról számol be a páciens, akkor ezt a fogfehérítés fokozni tudja, így ebben az esetben sem javasoljuk.

 

Székesfehérvári fogászatunkban fogfehérítő, fogmegtartó- és fogszabályozó kezelések, fogpótlások és szájsebészeti esetek teljes kezelését végezzük. Ha bármilyen kérdése van és konzultálna velünk,  kérjen időpontot az info@varfokdental.hu email címre írva.


 


Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.