Betört fogak, gyökerek eltávolítása

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

A visszamaradt fogak vagy gyökereik fogászati gócként viselkedhetnek, és hosszú távon egészségügyi problémákat idézhetnek elő. Éppen ezért nagyon fontos a szakszerű és gyors eltávolítás. A szájsebészet Székesfehérvár belvárosában, a Várfok Dentálban a betört fogak és foggyökerek eltávolítását fájdalommentesen, helyi érzésteleítésben végzi.

Betört fogak, gyökerek eltávolítása, szájsebészet Székesfehérvár

Hogy zajlik a foggyökerek eltávolítása? Hogy dolgozik a szájsebészet Székesfehérvár szívében

Miután a helyi érzéstelenítő pár perc után kifejtette hatását, elválasszuk a fogat és az azt körülvevő ínyt, majd foggyökér-eltávolítóval kihúzzuk a visszamaradt részeket. Az eltávolítást követően meggyőződünk az arcüreg nyitott vagy zárt állapotáról és egy keményre hajtogatott gézdarabra haraptatjuk a pácienst, hogy a vérzés csökkenjen. Miután ezzel az eljárással 5-10 percig nyomást gyakoroltunk a területre, eltávolítjuk a gézt, szakorvosunk pedig meggyőződik arról, hogy a seb már nem vérzik. Tapasztalataink alapján nagyon ritkán ugyan, de esetenként előfordul, hogy a vérzés ezután is folytatódik. Ilyen esetben, a fogmedert varratokkal húzzuk össze vagy vérzéscsillapító szivacsot helyezünk bele. Varratok esetében az eltávolítás 1 héttel a beavatkozás után történik székesfehérvári fogászati központunkban. Természetesen az ilyen beavatkozások is teljesen fájdalommentesek, később azonban számolni kell egy rövid gyógyulási időszakkal.
Hasznos tanácsok foggyökér eltávolítással járó beavatkozás után

A beavatkozás után nem javasoljuk az öblögetést és a szívogatást. Fordítson kiemelt figyelmet a megfelelő szájhigiéniára, ugyanis a szájsebészeti beavatkozás általi seb gyorsan felülfertőződhet (gyakori fogmosás, szájvíz). Kerülje a tejtermékeket, a forró ételeket és italokat valamint a fizikai munkát. Próbáljon 1-2 napig félig ülő helyzetben pihenni és aludni, illetve óránként 20 percig hűtse a műtéti területet. A hűtés nagyon fontos, ugyanis csökkenti a helyi ödéma kialakulásának esélyét.

Tanácsaink betartásával és fogászati szakembereink által esetenként felírt kiegészítő gyógyszeres kezelésekkel a seb gyorsabban és fájdalommentesen fog gyógyulni. Ezután az eltávolított fogat pótolhatjuk igény és az esztétikai fogászat kritériumai szerint.

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.