Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Miért az Invisalign a fogszabályozók királynője?

Miért az Invisalign a fogszabályozók királynője? Ha már valaha megfordult a fejedben, hogy láthatatlan fogszabályozó-kezelésbe fogj bele, egészen biztosan találkoztál már ezzel a névvel: Invisalign.

Amerikában és Nyugat-Európában az Invisalign gyakorlatilag a láthatatlan fogszabályozás szinonímája. Ez a világszerte használt rendszer szó szerint forradalmasította a fogszabályozást, hiszen valami olyasmit kínált, amit egyetlen hagyományos fogszabályozó készülék sem.

Mi az oka az Invisalign népszerűségének?

Az Invisalign rendszerű fogszabályozás során nem kell évekig ragasztott készüléket viselnünk a fogainkon. A fogak mozgatását átlátszó, a fogakra hajszálpontosan illeszkedő sínek sorozata végzi el, a páciensnek pedig nincs más dolga, mint megfelelő sorrendben viselni azokat.

Nincsenek fogakra ragasztott brekettek, drótok vagy gumigyűrűk, ajkakat előretoló masszív konstrukciók, amikbe –kis túlzással- még a tiszta víz is beleakad. Az Invisalign készülék úgy kínál kényelmes és esztétikus alternatívát a hagyományos fogszabályozókkal szemben, hogy fogorvosunknak szakmai kompromisszumokat sem kell hoznia, hiszen fogazati eltérések egész sora kezelhető hatékonyan ezzel a rendszerrel, ráadásul már tinédzser kortól alkalmazható.

Mit tud az Invisalign, amit más fogszabályozók nem?

Láthatatlan – a sínek víztiszta, vékony, úgynevezett SmartTrack®  anyagból készülnek. A készülék olyan pontosan simul a fogakra, hogy az gyakorlatilag észrevehetetlen, csak az igazán szemfülesek fedezik fel!

Kényelmes – az Invisalign sínek egy másodperc alatt a fogakra helyezhetők és ki is vehetők szükség szerint. Viselésüket igen könnyű megszokni, pácienseink visszajelzése szerint gyakran meg is feledkeznek róla, hogy fogszabályozójuk van.

Könnyen tisztítható – a hagyományos készülékekkel szemben a fogak tisztítása nem kíván meg speciális eszközöket és nehezen elsajátítható technikát. A fogmosás idejére a síneket el kell távolítani a fogakról, és gyakorlatilag ugyanúgy kell eljárnunk, mintha sosem lett volna fogszabályozónk.

Biztonságos ­ az Invisalign fogszabályozónak nincsenek apró alkatrészei, amik leválhatnak a fogainkról, nincsenek drótjai, amelyek szúrhatnák az orcánk első oldalát, ezért nem kell attól aggódnunk, hogy két tervezett időpont között egy sürgősségi vizitre is be kell iratkoznunk fogorvosunknál!

Hatékony – más, hasonló rendszerű sínes fogszabályozókkal szemben az Invisalign készülékek anyagának kialakítása lehetőséget ad a fogak igény szerinti mozgatására, így nem csak az apróbb, kozmetikai eltérések szabályozására, de komplexebb esetek kezelésére is alkalmazható.

Gyors – A kezelés megtervezésénél az egyik legfontosabb szempont, hogy mindig, mindegyik fogat pontosan a megfelelő mértékű erőhatás érje. Ennek révén a fogak mozgatásának a sebessége is optimalizálható: sok esetben az Invisalign kezelések gyorsabban készülnek el, mint a hagyományos kezelések esetében. A változás pedig azonnal látható, folyamatosan figyelemmel kísérhető!

Kevesebb idő a fogorvosnál – Invisalign fogszabályozóval nem kell minden hónapban rendelőnkbe jönnöd! Mivel a készülék magától is teszi a dolgát, elegendő, ha a fogmozgatást átlagosan 2 havonta ellenőrizzük!

Precíz, pontos, tervezés – rendelőnkben a kezelés megtervezéséhez az Invisalign digitális Itero scannerét használjuk, mely nemcsak kiküszöböli a hagyományos lenyomatvételben rejlő hibalehetőségeket, de egy kellemetlen művelettől is megfeledkezhetsz nálunk! A kezelés első lépéseiről, a tervezésről és a gyártásról szívből ajánljuk az alábbi tájékoztató videót!

 

Dr. Csulak Fruzsina fogszabályozó szakorvosunk közelgő Invisalign nyílt napunkon még közelebb hozza hozzád az álommosolyt!

 

Mire számíthatsz a január 22-i nyílt napunkon?
  • Azonnali mosolytervezés – 3D animáció segítségével bemutatjuk, milyen mosolyt alakíthatunk ki neked Invisalign fogszabályozóval - természetesen lenyomatvétel nélkül!
  • Egyéni konzultáció
  • Előzetes árajánlat készítése
  • A digitális scanneléssel és mosolytervezéssel egybekötött konzultáció ára 25 000 ft. Még van pár szabad helyünk, hívj minket és biztosítsd be a helyedet.


Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.