Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Lézeres fogfehérítés

Lézeres fogfehérítés

Fogfehérítés lézerrel - a leghatékonyabb fogfehérítő módszer


Kávé, tea, vörösbor, nikotin. Többek között ezek okozzák a fogak elszíneződését, ami egy idő után ápolatlanságot tükrözhet. Minden bizonnyal te is szeretnél szép és ragyogó mosolyt, így benned is felmerült már, hogy fehéríts-e vagy sem? Az alábbiakban összefoglaltunk mindent, amit az esztétikai fogászat egyik leggyakrabban alkalmazott eljárásáról tudnod kell.

Megelőzhető a fogak elszíneződése?

A korábban már említett kávé, tea, vörösbor, nikotin négyesén kívül még jó néhány tényező okozhatja a fogak elszíneződését. Például a szénsavas üdítőitalok, a gyümölcslevek, bizonyos gyógyszerek, egyes nyomelemek és a rossz szájhigiénia is tehet a problémáról. Az életkor előrehaladtával a fogak színe sötétedő tendenciát mutat, így szinte lehetetlen az idővel való elszíneződést elkerülni.

Érdemes kipróbálni a házi praktikákat?

Jó néhány házi praktika olvasható a különböző portálokon, melyek a tökéletes fehérség ígéretével kecsegtetnek. Néhány esetben ezek hatásosak is, arra viszont nem figyelmeztetnek, hogy mi az ilyen módon elért eredmény ára. Többnyire károsodott, repedésekkel és sérülésekkel teli fogzománc, melyen a későbbi szennyeződések könnyebben megtapadnak.

Érdemes recept nélkül kapható fogfehérítő termékeket használni?

A recept nélkül kapható fogfehérítő termékek esetében nagyon körültekintőnek kell lenni, mivel az összetevők között lehetnek olyan anyagok, melyek károsíthatják a fogakat. Például, ha a termék szemcséket tartalmaz és a kívánt hatás ezek fogfelszínhez való dörzsölésével érhető el, akkor nem javasolt a használata, mivel károsíthatja a zománcot. Ha nem tartalmaz szemcséket, akkor sok esetben nem érhető el a kívánt eredmény, így marad a „mintha kicsit fehérebb lenne” érzés.

Mikor nem javasolt a fogfehérítés?

A fogfehérítés egyáltalán nem javasolt érzékeny fogak esetén, illetve akkor, ha a zománcon mikrorepedések találhatók. Emellett kezeletlen szuvasodás, valamint az eljárás során használt bármely anyaggal szemben fennálló allergia esetén sem ajánlott a kezelés.

Mi a lézeres fogfehérítés?

  1. A lézeres fogfehérítés minden esetben professzionális fogkő eltávolítással kezdődik.
  2. Ezt követően az ínyre speciális zselét teszünk, ami védi azt a fehérítés során.
  3. A fogakra is felhelyezzük a speciális, lézeres fogfehérítéshez kifejlesztett gélt
  4. A kezelés következő lépésében a fogakat egyenként 20-30 másodpercig megvilágítjuk az Epic Pro lézer készülékkel
  5. A fehérítést minden kvadránsban, vagyis fogsornegyedben megismételjük, pár perces pihenőkkel.
  6. A kezelés megközelítőleg 30 percet vesz igénybe, mely után eltávolítjuk a gélt a fogakról és az ínyről egyaránt.

Miért jobb a lézeres fogfehérítés az egyéb módszerekhez képest?

  • A lézeres fogfehérítés a lehető leghatékonyabb módszer a vakítóan fehér fogak eléréséhez
  • Mindössze 30 percet vesz igénybe. Fontos azonban, hogy ezt egy professzionális fogkő eltávolítás előzi meg, így a teljes kezelés kb. 1 óráig tart
  • A hatékonyság mellett hosszabb ideig tartó fehérséget is biztosít (ügyelve a későbbiek során is a megfelelő szájhigiéniára és a színező ételek és italok korlátozott fogyasztására)

A megfelelően végzett fogfehérítésnek nincs káros hatása. A rendelői kezelés során dentálhigiénikusunk gondoskodik az íny megfelelő védelméről. Az eljárás folyamán alkalmazott fény nem károsítja a fogidegeket és a fehérítő gél sem roncsolja a zománcot, mivel csak az elszíneződést okozó anyagokkal lép reakcióba, a fogszövettel nem.

Milyen kezelések szükségesek a fogfehérítés előtt?

Csak egészséges fogak fehéríthetők biztonságosan, így minden esetben javasolt az előzetes fogorvosi állapotfelmérés. Ugyanis a szűrővizsgálat során derül ki, hogy milyen kezelésekre lesz szükség az eljárás előtt, például tömésre. Emellett minden fogfehérítést egy professzionális fogkőeltávolítás előz meg, hiszen így tudunk a legjobban hozzáférni a fogakhoz.

Lehet fehéríteni a töméseket és a fogpótlásokat?

Az eljárás során használt anyagok a töméseket és a pótlásokat nem fehérítik ki. A lézeres fogfehérítés csak a természetes fogakon éri el a kívánt hatást. A frontfogak esetében javasolt a kezelés után a pótlások és tömések cseréje.

Mennyi ideig látható az eredmény?

Kedvező esetben több évig megmarad a fehérség, de ez nagyban függ az Ön étkezési szokásaitól. Ha gyakran fogyaszt olyan ételeket, italokat, melyek elszínezhetik a fogakat, esetleg dohányzik, akkor az eredmény tartóssága is csökken és hamarabb jön el a visszafogott mosolyok ideje.Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.