Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Fogszabályozás láthatatlanul

Fogszabályozás láthatatlanul A Várfok Dentálban a fogmegtartó kezelések, a fogpótlások és szájsebészeti esetek mellett fogszabályozó kezeléseket is végzünk. A ma elérhető összes fogszabályozó mód elérhető nálunk.

A páciensek az esetek többségében a rögzített fogszabályozó készülékeket választják. Ezeknek van fém és esztétikus, a fog színével megegyező kerámia változata egyaránt. Azért ezek a legközkedveltebb készülékek, mert egyrészt csodákat tudunk ezekkel művelni, nagymértékű fogmozgatásra is ideálisak és ár tekintetében is kedvezőbbek.

 

Az elmúlt időszakban azonban Magyarországon is egyre kedveltebb lett az ún. “láthatatlan fogszabályozó készülék”, melyet itthon a Happy Smile rendszer képvisel. A kivehető sínes fogszabályozó készülékek technikája a fogszabályozás egyik forradalmi újításának számít a közelmúltból.

 

A páciens a saját fogazatára készített egyedi digitális tervezésű, teljesen átlátszó síneket kap, melyeket rendszeresen cserélve éri el a fogak folyamatos mozgatását. A kezelés fájdalommentes és teljesen láthatatlan, ezáltal semmilyen esztétikai kellemetlenséget nem okoz. A sínek kivehetőek, így extra szájhigiéniai ápolást sem igényel. A sínes kivehető fogszabályozó készülék előnyeiről és az elérhető eredményekről itt olvashatsz bővebben.

 

A Happy Smile fogszabályozó készülék mellett döntött Marie is, az eredetileg angol, most azonban Magyarországon élő páciensünk. Foglalkozását tekintve táncos, így nagyon fontos számára a megjelenés. A fellépések alatt ki tudja venni a készüléket, ami nagyon fontos számára a magabiztosság és a kényelem szempontjából. Fellépés után azonban egy mozdulattal visszahelyezi és a készülk ismét dolgozik.

 

A láthatatlan fogszabályozó előnyei:

  • rendkívül esztétikus

  • hatékony

  • a számítógéps tervezésnek köszönhetően pontosan megbecsülhető a kezelési idő

  • a kivehető sínnek köszönhetően rendkívül higiénikus

Hátránya viszont, hogy költségesebb megoldást nyújt a fogak helyre rendezésére és erősen torlódott fogazat, vagy nagy mértékű elváltozás esetén kevésbé hatékony megoldás.

Marie esetében enyhe torlódásról beszélhetünk és a kezelési ideje megközelítőleg egy évig tart majd. Ezalatt az idő alatt, a számítógépes tervezésnek megfelelően, 2 hetente cseréljük a síneket, ezzel biztosítva a fogak megfelelő mozgatását.

 

Kövessétek Marie “útját” itt a blogon, ha pedig kérdésetek van, vagy szeretnétek elkezdeni bármelyik fogszabályozós kezelésünket, kérjetek időpontot az info@varfokdental.hu email címre írva.

 


Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.