Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Mitől eshet ki egy fogtömés? Ha tömött fogam van, felejtsek el minden ragadósabb ételt?

Mitől eshet ki egy fogtömés? Ha tömött fogam van, felejtsek el minden ragadósabb ételt? A kiesett fogtömésnek sok oka lehet. Egyrészt a rossz töméstechnika. Ez nem feltétlenül azért van mert, valamelyik fogorvos nem jól akarta megcsinálni azt a tömést. Sokkal inkább arról van szó, hogy olyan nagy mértékű volt a fogdestrukció, tehát a foghiány, hogy nem tudta azt megfelelően felépíteni, ilyenkor sokkal tartósabb megoldást biztosít a fog megfelelő lecsiszolása és korona felhelyezése.
 
 

Az is előfordulhat, hogy az esztétikai fogászat javallatai alapján készített esztétikus tömésnél nehezen lehetett eléggé izoláltan tartani a területet, tehát mondjuk akár egy kisgyereknél. Fogászati klinikánkon tejfog töméseket is végzünk. Egy kisgyermeknél nagyon nehéz azt elérni, hogy sokáig nyitva tartsa a száját és a fogat izoláljuk a nyálától, mert ezek a tömések nem bírják a nedvességet. És ilyenkor, ha esetleg nedvesség jut oda, akkor a tömőanyag nem megfelelően köt meg, és a későbbiekben kieshet.

Régi tömés esetén gyakori, hogy a tömés mellett elkezdett szuvasodni a fog az elégtelen tisztítás miatt, és emiatt akár ki is eshet a tömés.

Előfordulhat-e az, hogy nagyon rágózom és a rágó kirántja a tömést?

Szoktak ilyet mondani a páciensek, de alapvetően azt gondoljuk, hogy ez kevésbé fordulhat elő. Ha megfelelő a tömés, akkor az olyan erővel köt hozzá a foghoz, hogy azt lehetetlen onnan "kirágózni". Inkább ideiglenes töméseknél fordulhat elő, amikor például gyökérkezelünk, akkor átmeneti időre, amíg a gyógyszer hat a fogban, egy ideiglenes töméssel zárjuk le a azt. A tömés kötése a foghoz tökéletlen, és esetleg ezt ki lehet rágózni.

fogtömés Székesfehérvár

Mi az első teendőnk, ha kiesik a fogunkból a tömés és érezzük, hogy neadj isten, le is nyeltük a tömést. Egy esztétikus fogtömés Székesfehérvár területén bárhol, bármikor elérhető?

Érdemes minél hamarabb időpontot kérni a fogtömés Székesfehérvár, vagy annak körzetében történő minél gyorsabb elvégzése érdekében. Ha fájdalmas és érzékeny, akkor annyira legalább, hogy egy ideiglenes tömést tegyünk a fogba átmenetileg. A megfelelő, végleges tömést megcsinálni időigényes, és bizonytalan, hogy azonnal fogunk időpontot kapni rá. Amíg elmegyünk a fogorvoshoz, addig is érdemes tisztán tartani a területet: rendszeresen fogat tisztítani, odafigyelni, hogy nagyon ragadós dolgokat ne együnk, nehogy letörjön esetleg egy kis darab még pluszban a fogból. A Várfok Dentálban elérhető fogtömés kezelésekről bővebben is adunk tájékoztatást.

A székesfehérvári Várfok Dentálban hétfőtől szombatig rugalmas rendelési időben várjuk pácienseinket, bármilyen fogászati panaszuk gyors és professzionális kezelésére.Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.