Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Gyökérkezelés és gyökértömés 100% pontossággal, gyökérkezelés Székesfehérvár

Gyökérkezelés és gyökértömés 100% pontossággal, gyökérkezelés Székesfehérvár Nap mint nap szembesülünk érdekes és kihívást jelentő esetekkel, melyeket döntő többségében szinte kivétel nélkül kezelni tudunk, köszönhetően orvosaink szakértelmének és a modern eszközparknak, amivel a rendelőt felszereltük. A legszínvonalasabb gyökérkezelés Székesfehérvár területén nálunk található.
 
 
Pontosan egy ilyen eset volt múlt héten, amikor a szakértelem és a technológia remek összhangot alkotott. Egy gyakran jelentkező problémával érkezett Melinda: hidegre és melegre nagyon érzékeny az egyik hátsó foga. Szinte kivétel nélkül minden esetben érdemes egy panoráma röntgen felvételt készíteni, hiszen ezzel lágyunk a foggyökér valós állapotát is. A felvétel erős szuvasodást mutatott, amit gyökérkezeléssel még megmenthetőnek véltünk.   
 

Mi az a gyökérkezelés?


A gyökérkezelés egy olyan fogmegtartó kezelés, melynek köszönhetően nagy eséllyel őrizhetők meg az eredeti fogak, megállítva azok szuvasodását. A kezelésre akkor van szükség, amikor a fog mélyen szuvasodott, így szabaddá váltak az idegek, akár már a fogbél is sérült, és a baktériumok elkezdtek szaporodni a fog belselyében. Ha mindezt időben kezeljük, a fog teljes mértékben megmenthető. 
 

Mi történik gyökérkezelés során? 


Gyökérkezeléskor a gyökércsatornából eltávolítjuk a fogbeleket és az idegeket, majd kellő gondossággal megtisztítjuk és lezárjuk a fog belselyét. Ezzel megszüntethető a fogak érzékenysége, funkciójukban azonban 100%-ban megmaradnak. 
 
gyökérkezelés Székesfehérvár


Mi a gyökérkezelés folyamata? 


Mint említettünk, a legtöbb eset, így a gyökérkezelés kis röntgennel kezdődik. Ezt követi a gyökérkezelés kulcslépése, a gyökércsatorna kitágítása és kitisztítása. Ha ezt nem kellő gondossággal végezzük, abban az esetben a baktériumok továbbszaporodnak és a fog további romlásnak indul, és akár a végleges eltávolítás esélye is felmerülhet.  A jó gyökerkezeles alapja az, hogy a gyökrécsatornák megfelelően fel legyenek tágítva, mert csak ekkor tisztíthatók meg kellően a baktériumoktól magával a tűvel és fertőtlenítő szerrel.  
 
Első lépésként érzésteleníteni szoktuk a kezelendő fog területét. Ezt követően, ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk tölteni a györkécsatornát, fontos precízen meghatározni annak hosszát. Ezt egy ún. Apex Lokátor géppel végezzük. Ezzel a digitális eszközzel szinte 100%-osra növelhető a sikeres gyökértömések száma. Ez a módszer sokkal pontosabb, mint a szimplán röntgennel történő megfigyelés. 
 
 
 
A sikeres gyökércsatorna hossz meghatározása után, a csatornák tágítására egy ún. Silver Reciproc gépet használunk, mely egy rendkívül magas minőségű gyökérkezelési eljárást tesz lehetővé. Kiemelt előnyét tapasztaljuk nap mint nap: gyors és a speciálisan kiképzett tűi olyan görbült csatornákba is bejutnak, ahova a sima kézi tűvel nem lehet. A kezelés ezáltal teljesen megbízható, sikeressége garantált és fájdalommentes.   
 
A gyökérkezelés utolsó lépése a gyökértömés elkészítése, majd a fog koronájának helyreállítása. Fontos, hogy a gyökértömés önmagában nem elég. Ez egy jó alap, amire lehet épiteni a fog károsodásának mértékétől függően esztétikus tömést (esztétikai fogászat kritériumai szerint), koronát, vagy szükség esetén csapot és koronát.
 
A gyökérkezeléstől sokan félnek, holott a mai modern eszközökkel ugyanúgy fájdalommentes beavatkozásról van szó, mint egy normál fogtömésnél. A fájdalom sokkal inkább a fogorvosi székbe kerülésig tartó időszakban jelentkezik. Éppen ezért, már a kezdeti fájdalom felbukkanásakor érdemes felkeresni fogorvosunkat, hogy minél nagyobb eséllyel menthetők legyenek az eredeti fogak. 
 
A Várfok Dentálban, orvosaink szakértelmének és modern eszközeinknek köszönhetően 98%-ban sikeres gyökérkezelési beavatkozásokat végzünk. 


Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.