Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Fogszabályozó aktiválás után repül az idő

Fogszabályozó aktiválás után repül az idő

Eltelt 4 hét, a vártnál rövidebb lett a fogyókúra is ;), miután nagyon gyorsan megszoktam a rögzített fogszabályozó készülék hordását és mára szinte fel sem tűnik, hogy valami idegen anyag is van a számban.

A beszédemmel sincs már gond, ami azért is nagyon szerencsés, mert korábban is nagyon nyitottak és érdeklődők voltak a pácienseink, de mióta látják, hogy kvázi “egy cipőben járunk”, sokkal bátrabban kérdeznek mindenfélét a fogszabályozó hordásával kapcsolatban.

A legtöbb kérdés értelemszerűen az ételre irányul: mit lehet enni és mit nem. Erre nagyon jó példa a múlt heti túrázásom, amikor a Bakonyban voltam. Korábban mindig müzli szeleteket vittem magammal ezekre a kirándulásokra almával, ám most ezt azért nem merem. A müzli ragadós és kemény, az alma ugyancsak nem a legpuhább gyümölcs. Vittem viszont helyette puha barna kenyeret, kis hűtőtáskában sajtot, felvágottat, friss zöldséget. Minden csak kreativitás és alkalmazkodás kérdése… :)

Másik kérdés a fogak tisztítása szokott lenni. Itt egy dolog fontos: mindig legyen nálad fogkefe és fogkrém, ki tudja mikor akad meg egy-egy kisebb ételmaradék az íveken. A helyes fogszabályozó -fogtisztítási módszereket ismét belinkelem, jobb többször elolvasni. Ezen felül én vettem magamnak egy szájzuhanyt , mert ezzel nekem könnyebb a réseket, az ívek alatti területet és a fogközöket tisztítani, mint fogselyemmel. Szuper hatékony. Kicsit furcsa érzés volt az elején, de mára ez is a napi rutin részévé vált. Tényleg minden csak szokás kérdése… csak legyenek jók azok a szokások :)

A harmadik kérdés pedig azzal szokott kapcsolatos lenni, hogy mennyire sérti fel a készülék a száj belsejét és mennyire nehezíti meg a beszédet. A vicces beszédemről írtam az első fogszabályozós élményeim közt, ezen már túl vagyunk, minden visszaállt a régi rendbe, rendesen tudok beszélni. A számat pedig nem sértette fel a készülék. Ezek már olyan finom anyagból készülnek, hogy sem a fém brackettek, sem a gumi ligatúrák, sem az ív nem sérti fel sehol a száj belsejét.

2 hét múlva lesz az első aktiválás, amikor a  rögzített fogszabályozó készülékeken a gumikat cseréljük (amelyek pompázhatnak a szivárvány színeiben, így akár minden alkalommal kérhetsz új színeket :) ). A drótligatúrákat is kell cserélni, illetve a megfelelő íveket kell időről-időre váltani. Olyankor a doktornő megvizsgálja, hogy a kezelési tervben meghatározott ütem szerint mozognak-e a fogak, lépett-e fel bármilyen íny érzékenység. Így működik a fogszabályozás Székesfehérvár szívében, a Várfok Dentalban.

A tapasztalatom az, hogy a páciensek szoktak kisebb feszítő érzést érezni ismét az aktiválás után, de az már 1-2 nap után elmúlik. Meglátjuk, a következő bejegyzésben beszámolok a személyes tapasztalataimról mindenféleképpen, hogy titeket meglepetés már ne érjen. :-)   Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.