Blog

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

Egy szép mosoly önbizalmat ad és kiegyensúlyozottabbá tesz

Egy szép mosoly önbizalmat ad és kiegyensúlyozottabbá tesz Balázzsal másfél évvel ezelőtt ismerkedtünk meg. Sosem fogom elfelejteni, ahogy belépett a rendelő ajtaján, egy nagyon életvidám és folyton mosolygós fiú volt. Elkezdtünk beszélgetni, nem is tudtam szó nélkül hagyni, hogy milyen jó ilyen emberekkel találkozni, valósággal mosolygósabb lesz az én napom is tőle. Erre az ő válasza: “Na pont ezért vagyok itt! Nézd meg ezt a mosolyt, szerinted szép?” De ezért van a Várfok Dental fogászat, hogy a fogszabályozás Székesfehérvár belvárosában is magas színvonalú legyen, és hogy ezt a mosolyt is rendbe tegyük.
 

Balázs esetében mindkét fogívet mozgatni kellett, a felső fogívet pedig tágítani is, mert jelentős torlódás volt a fogsorában. Fölül gyakorlatilag 2 foga teljes takarásban volt és a lenti fogak is rendezetlenül nőttek ki. Egy ilyen jelentős mozgatást igénylő kezelésnél a Damon fogszabályozó készülékkel tudunk a legrövidebb idő alatt a lehető legnagyobb változást elérni.  

A Damon készülék más, mint a hagyományos rögzített fogszabályozó készülékek, egy önzáró bracket kerül a fogakra, míg a hagyományos bracketekben az ívet egy külön rögzítés (gumikarika, vagy drót kikötés) tartja bent. Ennek hátránya, hogy az ívet nagyon nekiszorítja a bracketnek és a fogszabályozó ív nagy surlódás ellenében tud csak mozogni. Ezzel szemben a Damon és más un. passzív önzáró bracketek-ben az ív könnyebben csúszik. Hatalmas előnye a fogakra ható kisebb erő, így nincs úgy megterhelve a fogazat. Viszont ez az erő folyamatos és ez tartósabb eredményt és rövidebb kezelési periódust eredményez. Emellett másik nagy előnye, hogy olyan esetekben is nagyon hatékonyan használható, amelyekben a hagyományos készülékek esetén fogeltávolításra van szükség, a fogsor megfelelő igazítása érdekében.

fogszabályozás Székesfehérvár

Balázs esetében a megfelelő tágítás érdekében Intermax gumikat is használtunk. A fogszabályozó készülék levétele után mozognak a fogak és gyakran előfordul visszarendeződés, ezért fix retainer helyeztünk a fogak belső ívére. Ennek előnye, hogy a korábbi fogszabályozóval szemben ez már láthatatlan, kényelmes, viszont a fogak tisztításánál fontos erre a területre nagyobb gondot és figyelmet fordítani.

 

A kezelés teljes ideje alatt szuper volt a kooperáció Balázs és köztünk, mindent aszerint tett, ahogy azt a kezelés igényelte, az aktiválásokra is minden esetben a megfelelő időben tudtunk sort keríteni.

 

Köszönjük Balázs az együttműködést és hogy minket választottál. Mosolyogj még többet, a csodálatos új mosolyoddal!

 


Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.