Barázdazárás, gyermek
fogászat Székesfehérvár

Kérjen Időpontot

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Elfogadom, hogy a Várfok Dental emailben információkat küldjön számomra.

A fogak rágófelszíni barázdái, gödröcskéi kedvező feltételt teremtenek a fogszuvasodás kialakulásának.A barázdazárással a fogak barázdáit és gödröcskéit elzárjuk a szájüregtől, azaz az eljárás a fogszuvasodás megelőzésére szolgál, a fog kímélését tartja szem előtt.

Barázdazárás, gyermek fogászat Székesfehérvár

Mikor érdemes barázdazárást alkalmazni?

Röviddel a fog áttörése után, - ami nagyjából fél éves korban történik - megindulhat a fog szuvasodása, így megoldást jelenthet, ha a fogak barázdáit és gödröcskéit megfelelően tapadó anyaggal lezárjuk, már kisgyermek korban. A kezelés nagy előnye, hogy barázdazárást követően nem tudnak megtelepedni a baktériumok, a fogfelület könnyen tisztíthatóvá válik, ezáltal ellenállóbb lesz a fogszuvasodással szemben.

Kiknek javasolt a barázdazárás?

Jelentősége elsősorban a megfelelő szájhigiénével rendelkező gyerekek kezdeti barázdaszuvasodásainak lezárásában van, emellett felnőtteknél is szoktuk alkalmazni a fugszuvasodás elkerülése és az eredeti fogak minél hosszabb élettartama érdekében.

Mi történik a barázdazárás kezelés alatt?

A barázdazárás egy megelőző, preventív jellegű fogászati beavatkozás, mely során első lépésként alaposan megtisztítjuk a fog barázdáit. Ezt követően a fogorvos a megfelelő tömőanyaggal lezárja a szuvasodásra hajlamos barázdákat. A tömőanyag nem okoz kellemetlen érzetet és nem változtatja meg a harapást sem. Emellett, főleg gyermekek esetében fontos kiemelni, hogy a barázdazárás teljes mértékben fájdalommentes kezelés. Hozza el gyermekét bátran a Várfok Dentalba, a gyermek fogászat Székesfehérvár szívében található.

Székesfehérvári
fogászati
rendelőnkről

980
sikeres fogászati kezelés idén
316
páciens
83
fogszabályozó kezelés
28
év összesített fogorvosi tapasztalat
Javaslatok, hibajelentés
Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldjön üzenetet a következő címre: Hibajelentés Várfok Dental. Köszönjük.